Оптимізація управління процесами брагоректифікації - Смітюх, Ярослав Володимирович; Кишенько, Василь Дмитрович (My University, 2006)
В статті пропонується методика вирішення задачі брагоректифікаційної оптимізації. В контексті вирішення поставленої задачі розглядається математична модель та критерії на основі яких здійснюється пошук оптимальних рішень по управлінню. Для вирішення задачі пропонується нейро-генетичний багатокритеріальної оптимізації на основі сценаріїв, як моделей змінювання процесу, що визначається на дискретному часовому просторі із заданим часовим кроком. In the article proposed the method of solving the problem of optimization the rectification. In the context of solution the problem considered a mathematical model and criteria that help to search for the optimal management solutions. To solve the problem proposed neuro-genetic multiobjective optimization based scenarios, as models of changing process that is defined on the discrete time space with a given time step.
Keywords: оптимальне управління; спиртове виробництво; сценарії; багатокритеріальна задача; optimal control; alcohol production; scripts; multicriterion problem; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка