Формування стратегії інтеграційного розвитку підприємств льонопереробної галузі - Сисоєнко, Ірина Анатоліївна (My University, 2010)
У роботі проведено аналіз економічної сутності інтеграції та інтеграційного розвитку, на основі чого набув подальшого розвитку понятійний апарат удосконалення стратегії інтеграційного розвитку, зокрема такі його елементи як „стратегія інтеграційного розвитку”. Для забезпечення об’єктивності та ефективності дії обраної стратегії на інтеграційні процеси, оцінки розвитку агропромислового формування запропоновано застосувати показник доцільності інтеграції підприємств, що є партнерами по об’єднанню. In work the analysis of economic essence of integration and integration development on the basis of what has got the further development the conceptual device of improvement of strategy of integration development, in particular its such elements as „strategy of integration development” is carried out. On integration processes, estimations of development of agroindustrial formation it is offered to apply an indicator of expediency of integration of the enterprises which are partners in association тo maintenance of objectivity and efficiency of action of the selected strategy.
Keywords: інтеграція; стратегія інтеграційного розвитку; підвищення ефективності роботи підприємств; інтеграційне агропромислове формування; integration; strategy of integration development; increase of an overall performance of the enterprises; integration agroindustrial formation