Вплив інформаційних комп'ютерних технологій на економіку - Скопенко, Наталія Степанівна (My University, 2021)
Розвиток інформаційних комп’ютерних технологій радикально змінили економічну практику: відбулося значне прискорення економетричних обчислень та з’явилася можливість представлення результатів в табличному та графічному виді; здійснилася поява нових методів та об'єктів дослідження (моделювання, машинне навчання, алгоритми зіставлення, максимальна ймовірність інформації) тощо. Комп'ютеризація сприяла розвитку обчислювальної економіки, яка використовує комп'ютерне економічне моделювання для вирішення аналітично і статистично сформульованих економічних проблем. The development of information computer technologies has radically changed economic practice: there has been a significant acceleration of econometric calculations and the possibility of presenting results in tabular and graphical form; new methods and objects of research (modelling, machine learning, matching algorithms, maximum likelihood information) have emerged, etc. Computerisation has contributed to the development of computational economics, which uses computer economic modelling to solve analytically and statistically formulated economic problems.
Keywords: інформаційні технології; комп’ютерні технології; комп'ютеризація; Information technology; computer technology; computerisation; кафедра економіки праці та менеджменту