Мафін безглютеновий (Патент на винахід № 107983) - Дорохович, Антонелла Миколаївна; Лазоренко, Наталія Петрівна; Омельянченко, Ірина Сергіївна (My University, 2015)
Винахід належить до мафіну безглютенового, що містить борошно гречане, цукор білий, меланж, рослинну олію, емульгатор Е471, камедь, крохмаль, соду харчову, пірофосфат натрію, причому як камедь містить камедь ксантану, як крохмаль містить крохмаль картопляний, додатково містить борошно амарантове, какао-порошок, лецитин.
Keywords: мафін безглютеновий; гречане борошно; камедь ксантану; целіакія; лецитин; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; muffin; buckwheat flour; xanthan gum; celiac disease; lecithin