Спосіб стабілізації товщини листа на теверсних станах гарячої прокатки (Патент на винахід № 48357) - Бєляєв, Юрій Борисович; Грабовський, Георгій Геннадійович; Орловський, Юрій Володимирович; Бєлобров, Юрій Миколайович; Беляєва, Анастасія Юріївна (My University, 2002)
Спосіб стабілізації товщини листа на реверсивних станах гарячої прокатки. Вирішує задану суттєвого підвищення точності геометричних параметрів готової листової металевої продукції внаслідок стабілізації зазору між валами регулювання жорсткості кліті стана при зміні зусиль прокатки металу усуненням ударних навантажень обладнання при захваті листа валками, що поглинаються пружинами гідро капсулами замість жорстких гвинтових та клинових механізмів. Це захищає обладнання від динамічних перевантажень.
Keywords: гідрокапсула мембренна; hidrokapsula membrenna; зусилля; effort; товщина листа; sheet thickness; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка