Користь і переваги колагенових білків в системі харчування - Полумбрик (Іванова), Манєфа Миколаївна; Циганкова, Марія Cергіївна (My University, 2016)
В роботі описано користь і переваги колагенових білків в системі харчування. Комбінування колагенвмісних білків з м'язовими, надлишковими по більшості незамінних амінокислот, дозволяє поліпшити амінокислотний склад комбінованих м’ясопродуктів, до складу яких введені ці білки, і підвищити їх харчову якість. Тваринні білки відрізняються нейтральним смаком і запахом, що дозволяє використовувати їх при виготовленні усіх груп м'ясопродуктів без впливу на смако-ароматичні властивості, не містять генетично-модифікованих добавок, що підвищує довіру до них виробників і споживачів продукції. Це сприяє постійному розширенню ринку тваринних білків і дедалі більшої популярності їх серед виробників. Вони не містять антиживильних факторів, які знижують біологічну цінність продукту. Крім того колагенові білки мають високі функціонально-технологічними властивості і органолептичні характеристики, характерні для м'яса. The paper describes the benefits and advantages of collagen proteins in the food system. Combining collagen-containing proteins with muscle, excess of most essential amino acids, can improve the amino acid composition of combined meat products, which include these proteins, and improve their nutritional quality. Animal proteins have a neutral taste and smell, which allows them to be used in the manufacture of all groups of meat products without affecting the taste and aromatic properties, do not contain genetically modified additives, which increases the confidence of producers and consumers. This contributes to the constant expansion of the market for animal proteins and their growing popularity among producers. They do not contain anti-nutritional factors that reduce the biological value of the product. In addition, collagen proteins have high functional and technological properties and organoleptic characteristics characteristic of meat.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; колагенові білки; емульсії; м’ясні продукти; collagen proteins; emulsions; meat products