Дослідження процесу екстрагування біологічно активних речовин з рослинної лікарської сировини - Жеплінська, Марія Михайлівна; Немирович, Петро Михайлович; Зоткіна, Лариса Василівна (My University, 2012)
Досліджено процес екстрагування активних речовин з рослинної сировини, встановлений оптимальний режим екстрагування з меліси і календули. Отримані екстрактори можуть бути використані при виробництві напоїв профілактичної дії.

The extraction process of the active ingredients from plant material was researched. The extraction level of Melissa and Calendula was set to optimal. The received extracts can be used in the industry of preventive drinks.
Keywords: меліса; календула; екстрагування; melissa; calendula; extraction; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології консервування