Вітаміни: «за» та «проти» - Волощук, Світлана Вікторівна; Зінченко, Наталія Юріївна (My University, 2014)
Старання людини сконцентрувати вітаміни в одній пігулці, та ще й в кількості десятків або навіть сотні доз, можуть часом скоріше нашкодити, чим допомогти. Проте, природа, розбавивши вітаміни м'якоттю овочів і фруктів, не допустила їх високої концентрації, щоб запобігти авітамінозу. The efforts of man to concentrate vitamins in one pill, and in a number of tens or even hundreds of doses may be more harm than help. However, the nature, vitamins diluted pulp of fruits and vegetables prevented their high concentration to prevent beriberi.
Keywords: вітаміни; авітаміноз; vitamins; beriberi; кафедра харчової хімії