Актуальність розробки ковбасних виробів для людей з непереносимістю лактози - Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Рувінський, Олександр Олександрович (My University, 2024)
Лактозна непереносимість є поширеною проблемою, яка впливає на якість життя та харчування значної частини населення. Цей стан характеризується відсутністю або недостатнім виробленням лактази, ферменту, який розщеплює лактозу - цукор, що міститься в молоці та молочних продуктах. Оскільки молочні продукти широко вживаються у різних рецептурах приготування ковбасних виробів та є ключовим джерелом білка, вуглеводів та кальцію, вирішення проблеми лактозної непереносимості стає актуальною задачею сучасної харчової промисловості.

Lactose intolerance is a common problem that affects the quality of life and nutrition of a large part of the population. This condition is characterized by the absence or insufficient production of lactase, an enzyme that breaks down lactose, the sugar found in milk and dairy products. Since dairy products are widely used in various sausage recipes and are a key source of protein, carbohydrates and calcium, solving the problem of lactose intolerance is becoming an urgent task of the modern food industry.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; фермент; ковбасні вироби; лактозна непериносимість; якість життя; enzyme; sausage products; lactose intolerance; quality of life