Діабетичний булочний виріб (Патент на корисну модель № 87151) - Місечко, Наталія Орестівна; Дробот, Віра Іванівна; Бондаренко, Юлія Вікторівна (My University, 2014)
Патент на корисну модель. Запропоновано рецептуру діабетичного булочного виробу. Діабетичний булочний виріб, який містить борошно, цукрозамінник, дріжджі, олію, сіль, який відрізняється тим, що фруктоза використовується як цукрозамінник та олія використовується соєва. Запропонований склад інгредієнтів дозволяє отримати діабетичні булочні вироби з фруктозою високої якості, низьким глікемічним індексом та збагачені поліненасиченими жирними кислотами.
Keywords: фруктоза; дріжджі; олія соєва; цукрозамінник; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; fructose; yeast; soya-bean oil; sweetener