Передумови розробки MES-систем на молочних виробництвах - Міркевич, Роман Миколайович; Пупена, Олександр Миколайович (My University, 2015)
Необхідність моделей в складі структури системи управління диктується не тільки функціями рівня MES/MOM але і АСУТП. Враховуючи необхідну інтегрованість систем, моделі одного і того ж обладнання та процесів не можуть бути розрізненими, адже результати їх роботи будуть відрізнятися, що суперечить принципам інтеграції. The need for models as part of the structure of governance is dictated not only the functions of MES / MOM but the control system. Due to the necessary integration of systems, models of the same equipment and processes can not be fragmented, because the results of their work will be different, contrary to the principles of integration.
Keywords: молочне виробництво; автоматизація; MES-системи; MES-systems; dairy production; automation; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка