Михалевич, Артур ПетровичСапіга, Вікторія ЯрославівнаПоліщук, Галина ЄвгеніївнаОсьмак (Федченко), Тетяна ГригорівнаБандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна2020-12-152020-12-152020Ферментація сироватки молочної як один з методів переробки вторинної молочної сировини / А. П. Михалевич, В. Я. Сапіга, Г. Є. Поліщук, Т. Г. Осьмак, У. Г. Кузьмик // Екологічні проблеми навколишнього середовища та раціонального природокористування в контексті сталого розвитку : збірник матеріалів ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції, 22-23 жовтня 2020 р. – Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2020. – С. 434–436.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32323Проблема утилізації та комплексної переробки вторинної молочної сировини є актуальною для багатьох українських молокопереробних підприємств. Недостатня кількість сировини для забезпечення потреб населення в повноцінних харчових продуктах, дефіцит тваринного білку, висока собівартість молока та його переробки на молочні продукти, недостатня концентрація процесів виробництва, стрімке скорочення поголів’я корів, нестабільна економічна ситуація у галузі, – все це змушує шукати нові технології екологічно чистого виробництва.otherферментаціямолочна сироваткакомплексна переробкаfermentationwheycomplex processingкафедра технології молока і молочних продуктівФерментація сироватки молочної як один з методів переробки вторинної молочної сировиниThesis