План локалізації і ліквідації аварій та їх наслідків на об’єктах підвищеної небезпеки - Задесенська, Ілона Валеріївна; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна (My University, 2023)
У роботі проаналізовано питання експлуатації, ідентифікації та декларування об’єктів підвищеної небезпеки (ОПН) на харчових підприємствах України, які на сьогодні є досить актуальним. Експлуатація ОПН становить потенційну небезпеку, оскільки при порушенні нормальних умов їх експлуатації або при зберіганні хімічно-небезпечних речовин вони можуть нанести значних збитків населенню, довкіллю, матеріальним цінностям тощо.

The paper analyzes the issues of operation, identification and declaration of high-risk objects (HRO) at food enterprises of Ukraine, which are quite relevant today. The operation of OPN is a potential danger, because in the event of violation of the normal conditions of their operation or when storing chemically dangerous substances, they can cause significant damage to the population, the environment, material values, etc.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; план; аварія; наслідки; ліквідація; локалізація; об’єкт підвищеної небезпеки; plan; accident; consequences; liquidation; localization; object of increased danger