Аспекти побудови сучасних АСКОЕ - Чорний, Юрій Адамович (My University, 2014)
Стрімкий розвиток цифрових комунікацій створив передумови для перегляду принципів побудови автоматизованих систем комерційного обліку електроенергії, що раніше використовувалися (АСКОЕ). Поява нових вимірювальних приладів, що містять відразу декілька цифрових інтерфейсів для прийому-передачі даних, дозволила відмовитися від складних систем телеметрії, що мають в своєму складі масу вузлів перетворення аналогових даних в цифрову форму, прийнятну для подальшого збору і обробки інформації. The rapid development of digital communications has created conditions for viewing Principles of automated systems for commercial accounting previously used (AMR). The emergence of new measuring devices containing several digital interface for reception and transmission of data refuse to allow complex telemetry systems, with a membership mass units convert analog data into digital form acceptable to further data collection and processing.
Keywords: автоматизовані системи; електроенергія; цифрові комунікації; automated systems; electricity; digital communication; кафедра електропостачання і енергоменеджменту