Виробництво сухих наповнювачів на основі імбиру - Ярошова, Вікторія Михайлівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна (My University, 2018)
Були проведені дослідження по отриманню сухого наповнювача з імбиру високої якості. Підібрано оптимальні параметри попередньої підготовки кореню імбиру шляхом бланшування. Підготовлені зразки направляли на сушіння різними способами. Порошок з кореню імбиру, попередньо бланшованого у розчині лимонної кислоти та висушеним в полі НВЧ має високі органолептичні та фізико-хімічні показники, що дає можливість його використання при виробництві харчових продуктів та напоїв. Were conducted research on obtaining dry filler of high quality ginger. The optimal parameters of preliminary preparation of ginger root by blanching are selected. Prepared samples were sent to drying in various ways. Ginger powder, pre-blanched in citric acid solution and dried in the microwave field, has high organoleptic and physico-chemical parameters, which makes it possible to use it in the production of food and beverages.
Keywords: імбир; ginger; наповнювач; filler; бланшування; blanching; порошок; powder; сушіння; drying; кафедра технології консервування