Дослідження органолептичних показників наповнювача на основі буряка - Огольцов, Дмитро; Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Бессараб, Олександр Семенович (My University, 2014)
Встановлено, що при бланшуванні кубиків буряку в 70 %-ному цукровому сиропі протягом 5...7 хв. його консистенція стає м'якою, але не розвареною, колір більш темним і смак солодкуватим, властивий буряку, який пройшов теплове оброблення. Вміст загальних вуглеводів при бланшуванні кубиків буряка в 70 %-ному цукровому сиропі протягом 5 та 7 хв. склав 32 і 40 %, відповідно. Found that the blanching beet cubes in 70% Term syrup for 5 ... 7 min. its texture is soft, but not boiled, darker color and sweet taste, characteristic beet held thermal treatment. Total carbohydrate content cubes of beet blanching in 70% Term syrup for 5 and 7 min. was 32 ​​and 40%, respectively.
Keywords: наповнювач на основі буряка; органолептичні показники; filler from beet; organoleptic; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології консервування