Удосконалення технології підготовки води для виробництва горілок з використанням нетрадиційних сорбентів - Попович, Оксана Василівна; Олійник, Світлана Іванівна; Куц, Анатолій Михайлович (My University, 2015)
В технології горілки показники якості застосованої води на відміну від ректифікованого спирту не є сталими і суттєво змінюються залежно від багатьох факторів. Для забезпечення регламентованих показників якості підготовленої води згідно технологічного регламенту застосовують багато способів, в тому числі і різні сорбенти. Метою роботи є удосконалення технології водопідготовки з використанням гранульованого кокосового активного вугілля (АВ) різних марок та шунгіту. In the technology of vodka indicators of quality of applied water unlike rectified alcohol are not constant and changes significantly depending on many factors. To ensure the regulated indicators of quality of treated water in accordance with the technical regulations used many ways, including various sorbents. The aim of this work is to improve water treatment technologies using granular coconut activated carbon (AU) and various grades of shungite.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; вода; горілка; сорбент; water; vodka; sorbent