Прилад Леонардо да Вінчі - Бодяк, Максим; Бородін, Віталій Олексійович (My University, 2013)
Конструкція досконалого циркуля, Леонардо да Вінчі, дозволяє побудувати будь-яку криву другого порядку. Факт про те, що переріз конуса площиною є крива другого порядку доведений за формул перетворення системи координат. Отриманий характеристики кривої другого порядку. Design a perfect compass, Leonardo da Vinci, allows you to build any curve of the second order. The fact that the cross section of the cone is a plane curve driven by second-order formulas of transformation coordinate system. Characteristics of the curve of the second order.
Keywords: циркуль; переріз конуса; section of the cone; compasses; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.