Дослідження впливу магнітного поля на пророщування Phaseolus vulgaris - Шаповалов, Євгеній Борисович; Шаповалов, Віктор Борисович; Булгаков, Ілля Володимирович; Вознюк, Вероніка (My University, 2014)
Проведене дослідження свідчить про інтенсифікацію процесу пророщування зерна, використовуючи обробку води магнітним полем. При обробці магнітним полем відбулось зростання кількості та довжини пророслих паростків. Максимальна сумарна довжина паростків пророслих зерен спостерігалась при змінному магнітному полі, а максимальна кількість пророслих зерен спостерігалась при обробці постійним магнітним полем . The study shows that increases in grain germination process using water treatment magnetic field. When processing the magnetic field of the increase of the number and length of germinated seedlings. The maximum total length of shoots sprouted grains observed in an alternating magnetic field, and the maximum number of germinated grains was observed in the processing of a constant magnetic field.
Keywords: аграрне виробництво; вплив магнітного поля; agroindustrial productio; effect of the magnetic field