Використання олій підвищеної біологічної цінності у виробництві м'ясних паштетів - Тимченко, Денис Олексійович; Топчій, Оксана Анатоліївна (My University, 2013)
Сучасна наука про харчування розглядає функціональні продукти як вироби, створені людиною з метою надання їм певних властивостей, направлених на підтримання життєдіяльності організму. Основним принципом створення функціональних продуктів можна вважати зміцнення здоров’я людини шляхом впливу на визначені фізіологічні реакції організму. The modern science of nutrition is considering functional foods as products created by man to provide them with certain properties aimed at maintaining vital functions. The basic principle of creating functional products can be considered the improvement of human health through exposure to certain physiological reactions.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; олія; біологічна цінність; м'ясні паштети; oil; biological value; meat pates