Бітов, Максим СергійовичСавченко, Аліна СергіївнаЧернова, Наталія Миколаївна2022-12-012022-12-012021Бітов, М. С. Вплив показників води на якість алкогольних напоїв / М. С. Бітов, А. С. Савченко, Н. М. Чернова // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 87 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 15–16 квітня 2021 р.,м. Київ. – Київ : НУХТ, 2021. – Ч. 1. – С. 185https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/38725Лужність технологічної води та водневий показник впливають на стабільність горілок при зберіганні. Надмірний вплив іонів натрію у горілках сприяє вилуговуванню внутрішньої поверхні скляних пляшок. Вміст сполук заліза та марганцю в технологічній воді контролюється для запобігання випадінню бурих осадів гідроксидів цих металів. Підвищений вміст сульфатів, гідрокарбонатів та кремнієвої кислоти сприяє утворенню осадів кальцію та магнію. У лікеро-горілчаній продукції з перманганатною окиснюваністю більше 2мгО2/дм3 при зберіганні утворюється колоїдна плівка на стінках пляшок.otherкафедра технології цукру і підготовки водиалкогольні напоїстабільність горілокзнесолена водасортівкаalcoholic beveragesstability of vodkadesalinated watersortingВплив показників води на якість алкогольних напоївThesis