Вплив показників води на якість алкогольних напоїв - Бітов, Максим Сергійович; Савченко, Аліна Сергіївна; Чернова, Наталія Миколаївна (My University, 2021)
Лужність технологічної води та водневий показник впливають на стабільність горілок при зберіганні. Надмірний вплив іонів натрію у горілках сприяє вилуговуванню внутрішньої поверхні скляних пляшок. Вміст сполук заліза та марганцю в технологічній воді контролюється для запобігання випадінню бурих осадів гідроксидів цих металів. Підвищений вміст сульфатів, гідрокарбонатів та кремнієвої кислоти сприяє утворенню осадів кальцію та магнію. У лікеро-горілчаній продукції з перманганатною окиснюваністю більше 2мгО2/дм3 при зберіганні утворюється колоїдна плівка на стінках пляшок.
Keywords: кафедра технології цукру і підготовки води; алкогольні напої; стабільність горілок; знесолена вода; сортівка; alcoholic beverages; stability of vodka; desalinated water; sorting