Очищення підземних вод від сполук заліза та марганцю - Войтенко, Ілля Валентинович; Карпович, Інна Віталіївна (My University, 2018)
Наявність у воді бучакського горизонту великого вмісту заліза та марганцю обумовлюють її жорсткість, а також погіршені фізико-хімічні та органолептичні показники. На підставі експериментальних досліджень нами запропоновано спосіб очищення підземних вод, який дозволяє зменшити вміст заліза та марганцю на 70.2%
Keywords: підземні води; кварцовий пісок; сполуки заліза та марганцю; фільтрування; underground water; quartz sand; compounds of iron and manganese; filtering; кафедра технології цукру і підготовки води