Розвиток килимарства та ткацтва в Україні - Чернявська, Ілона Володимирівна; Коцюбанська, Ольга Олександрівна (My University, 2014)
Мета даного дослідження полягає в тому, щоб проаналізувати основні тенденції розвитку ткацтва та килимарства на Чорнобаївщині у визначених хронологічних рамках, роль органів влади у збереженні народних промислів, з’ясувати його напрямки, форми, методи та практичні результати, показати внесок народних умільців у розвитку культурної спадщини. The purpose of this study is to analyze the main trends in carpet weaving and Chornobayivschyni in certain chronological framework, the role of government in preserving crafts, determine its direction, forms, methods and practical results show the contribution of craftsmen in the development of cultural heritage.
Keywords: килимарство; ткацтво; етнічна свідомість; ethnic consciousness; carpet; weaving; кафедра гуманітарних дисциплін