Сутність основного питання філософії - Кітов, Микола Григорович (Кітов, М. Г. Сутність основного питання філософії / М. Г. Кітов // Практична філософія. - 2012. - № 2. - С. 38-44., 2012)
В статі автор прагне з’ясувати сутність основного питання філософії. Проведений аналіз дає підставу зробити висновок, що відношення мислення до буття є лише одним, історично можливим, методологічним принципом теоретичної філософії.

In this article author wish to seek the main question of philosophy. Analysis gives him reason to conclude that relationship of thinking and being is only one, historically possible relationship, methodological principle of theoretical philosophy.
Keywords: мудрість; consciousness; свідомість; самосвідомість; філософія; принцип; типи філософування; матеріалізм; ідеалізм; philosophy; major question of philosophy; кафедра гуманітарних дисциплін