Виробництво паливного біоетанолу на цукровому заводі - Кардаш, Р. С.; Люлька, Дмитро Миколайович; Серьогін, Олександр Олександрович; Осьмак, Олексій Олексійович (Наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді — вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті», 2009)
Наведено концепцію виробництва біопалива в якості альтернативи дефіцитним вуглеводним паливам. Проаналізовано перспективи виробництва біоетанолу на Україні. Досліджено економічні показники від впровадження технології біоетанолу на цукрових підприємствах України. Shows the concept of the production of biofuels as an alternative to scarce hydrocarbon fuels. Analysis of the prospects for ethanol production in Ukraine. The economic indicators of the introduction of technology in the sugar ethanol plants in Ukraine.
Keywords: біопаливо; біоетанол; цукрова промисловість; biofuels; bioethanol; sugar industry; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра електропостачання і енергоменеджменту