Застосування функцій для математичного моделювання перехідних процесів - Сергеева, Анна; Зінченко, Тетяна Володимирівна (My University, 2013)
Важливою проблемою економіки є правильне прогнозування певної реальної ситуації, в якій відбувається досліджуваний економічний процес, а також знаходження таких важелів впливу на цей процес, за допомогою яких він розвивався б необхідним чино. При дослідженні різних процесів для створення їх математичних моделей інколи виникає необхідність одержати функціональну аналітичну залежність результуючої величини від змінної величини , якщо одержано дискретних значень величини і відповідні їм значень величини.
Keywords: лінійна функція; експонента; функція; статистика; метод найменших квадратів; линейная функция; функция; экспонента; метод наименьших квадратов; linear; exponential; function; statistic; least squares; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.