Вивчення факторів, що впливають на селективність екстракції катіонів металів в системах з краун-етерами - Прокопенко, Анастасія Сергіївна; Кроніковський, Олег Ігоревич (My University, 2022)
Значною перевагою використання краун-етерів в якості реагентів для екстракції катіонів металів відносно інших типів лігандів є їх висока вибірковість. Відомо, що селективність комплексоутворення має вирішальне значення для розділення близьких за властивостями елементів, і використання екстракції часто дозволяє підвищити ефективність такого розділення

A significant advantage of using crown ethers as reagents for the extraction of metal cations over other types of ligands is their high selectivity. It is known that the selectivity of complexation is crucial for the separation of closely related elements, and the use of extraction often improves the efficiency of such separation
Keywords: екстракція катіонів; extraction of cations; селективність; selectivity; кафедра харчової хімії