Циклонний пиловловлювач (Патент на корисну модель № 61492) - Пономаренко, Віталій Васильович; Салюк, Людмила Григорівна (My University, 2011)
Циклонний пиловловлювач складається з циліндричної та конічної частин, приймального бункера, осьового вихідного патрубка і вхідного патрубка, приєднаного тангенційно до циліндричної частини циклона. Циліндрично-конічна частина циклона та частина витяжної труби розміщені всередині закритої з торців циліндричної ємкості, до якої тангенційно в нижній та верхній частинах приєднані патрубки. В осьовому вихідному патрубку, що знаходиться в циліндричній ємкості, виконані отвори, площа перерізу яких регулюється. A cyclone dust collector consists of cylindrical and conical parts, a hopper, an axial outlet pipe and an inlet pipe tangentially attached to the cylindrical part of cyclone. The cylindrical-conical portion of cyclone and a part of exhaust pipe are located within a cylindrical tank closed from the ends, into which the pipes are tangentially attached in the upper and lower parts. In the axial outlet pipe located in the cylindrical tank holes are made, which cross-section is adjusted.
Keywords: циклон; cyclone; витяжна труба; пиловловлювання; теплообмін; регулюємі отвори; exhaust pipe; dust collection; heat transfer; adjustable vents; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування