Синтез плоских мальтійських механізмів з водилом змінної довжини в приводах пакувальних машин - Токарчук, Сергій Володимирович; Гавва, Олександр Миколайович (My University, 2007)
Аналіз пакувальних машин роторного типу, показав, що при входженні водила в паз мальтійського хреста виникає удар, який створює на валу мальтійського хреста миттьовий момент на початку обертального руху, що, в свою чергу, викликає великі динамічні навантаження. Усунути цей недолік можливо за рахунок використання мальтійського механізму з водилом змінної довжини. The analysis of the flat maltese mechanisms used in the drives of packing machines of ring-type showed that at including led in the slot of the Maltese cross there is a blow that creates on the billow of the Maltese cross an instantaneous moment at the beginning of rotatory motion, that, in turn, causes the large dynamic loading. Removing this defect maybe due to the use of the maltese mechanism with drove of removable length.
Keywords: пакувальні машини; мальтійський механізм; привод; карусельний стіл; packing machines; maltese mechanism; drive; merry-go-round table; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки