Біологічно активні речовини плодово-ягідних культур та їх роль в життєдіяльності організму людини - Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна; Сімахіна, Галина Олександрівна (My University, 2021)
За сучасними уявленнями науки про здорове харчування рослинна сировина набуває все більшого значення у профілактиці та лікуванні ряду захворювань. Значну харчову і дієтичну дію мають овочі, плоди та ягоди, виготовлені на їхній основі продукти, особливо з додаванням нетрадиційних джерел БАР. З метою зміцнення імунної системи організму й попередження онкозахворювань рекомендується вводити до раціону впродовж року вітаміновмісні плоди та ягоди. /According to modern ideas of the science of healthy eating, plant raw materials are becoming increasingly important in the prevention and treatment of a number of diseases. Vegetables, fruits and berries, products made on their basis, have a significant nutritional and dietary effect, especially with the addition of non-traditional sources of BAS. In order to strengthen the body's immune system and prevent cancer, it is recommended to introduce vitamin-containing fruits and berries into the diet throughout the year.
Keywords: біологічно активні речовини; плоди; ягоди; biologically active substances; fruits; berries; кафедра технології оздоровчих продуктів