Камінська (Халапсіна), Світлана ВладиславівнаСімахіна, Галина Олександрівна2021-12-102021-12-102021-09-15Камінська, С. Біологічно активні речовини плодово-ягідних культур та їх роль в життєдіяльності організму людини / С. В. Камінська, Г. О. Сімахіна // Тренди Lean-виробництва та пакування харчової продукції : матеріали 10-ї Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 15 вересня 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – С.115–116.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/36799За сучасними уявленнями науки про здорове харчування рослинна сировина набуває все більшого значення у профілактиці та лікуванні ряду захворювань. Значну харчову і дієтичну дію мають овочі, плоди та ягоди, виготовлені на їхній основі продукти, особливо з додаванням нетрадиційних джерел БАР. З метою зміцнення імунної системи організму й попередження онкозахворювань рекомендується вводити до раціону впродовж року вітаміновмісні плоди та ягоди. /According to modern ideas of the science of healthy eating, plant raw materials are becoming increasingly important in the prevention and treatment of a number of diseases. Vegetables, fruits and berries, products made on their basis, have a significant nutritional and dietary effect, especially with the addition of non-traditional sources of BAS. In order to strengthen the body's immune system and prevent cancer, it is recommended to introduce vitamin-containing fruits and berries into the diet throughout the year.otherбіологічно активні речовиниплодиягодиbiologically active substancesfruitsberriesкафедра технології оздоровчих продуктівБіологічно активні речовини плодово-ягідних культур та їх роль в життєдіяльності організму людиниThesis