Поэтика зимнего пейзажа Роберта Фроста в русских переводах - Науменко, Наталья Валентиновна (My University, 2011)
У статті аналізуються російські переклади хрестоматійного вірша Роберта Фроста «Зупинка Вудсом в засніжений Вечір» з точки зору символіки та особливостей версифікації. Показано, що ключовою рисою різних за стилістикою варіацій перекладу англомовного оригіналу є сприяння світоглядних контекстів, переломлене крізь поетичне світобачення.
Keywords: метрика; інтертекст; американська література; Фрост Роберт; переклад; строфіка; intertext; syncretism; translation; stanza pattern; metric form; кафедра гуманітарних дисциплін