Розробка білкових композицій у фаршевих системах з високотемпературною обробкою - Коломієць, Роман Анатолійович; Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович; Стрельченко, Людмила Василівна (My University, 2015)
Відповідно з теорією збалансованого та адекватного харчування основною метою є збагачення продукту білком. Використання білків тваринного та рослинного походження дає змогу максимально раціонально використовувати вторинну сировину м’ясних та інших харчових підприємств. Технологія м’ясних консервів передбачає виготовлення фаршевих емульсій, тобто для використання функціональних білкових композицій тваринного і рослинного походження необхідно підібрати таку рецептуру, яка буде збалансована за амінокислотним складом, а також матиме високі функціонально-технологічні показники. According to the theory of balanced nutrition and adequate primary goal is to enrich the protein product. The use of animal protein and vegetable allows the most rational use of recycled materials meat and other food businesses. The technology involves the production of canned meat farshevyh emulsions, ie the use of functional protein compositions of animal and vegetable origin must choose a recipe that will be balanced in amino acid composition, and have a high functional and technological parameters.
Keywords: харчування; білок; високотемпературна обробка; nutrition; protein; high-temperature treatment; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів