Удосконалення процесу екструдування дріжджового тіста з метою створення високоефективного обладнання - Теличкун, Юлія Станіславівна (My University, 2011)
Дисертаційна робота присвячена дослідженню процесу екструдування газонаповненого дріжджового тіста, вивченню реологічних характеристик газонаповненого тіста, процесів формування об′єму тістової заготовки під час вистоювання та випікання, створенню високоефективних екструзійних агрегатів для здійснення процесу оброблення тістових заготовок із дріжджового тіста. Dissertation work is devoted research of process of extrusion of yeast dough filled with gas, study of rheological descriptions of dough filled with gas, processes of forming of volume dough purveyances at standing and baking, to creation of high efficiency extrusion aggregates for realization of process of treatment of dough purveyances from yeast dough.
Keywords: екструдування; газонаповнене дріжджове тісто; оброблення тістових заготовок; питомий об’єм; реологічні характеристики; псевдопластична рідина; формувальний канал; математична модель; extrusion; yeast dough filled with gas; trim dough; unit volume; rheological descriptions; pseudo-plastic liquid; forming channel; mathematic model; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв