Теличкун, Юлія Станіславівна2014-04-022014-04-022011Теличкун, Ю. С. Удосконалення процесу екструдування дріжджового тіста з метою створення високоефективного обладнання : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 "Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв" / Теличкун Юлія Станіславівна ; НУХТ. - К., 2011. - 23 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13602Дисертаційна робота присвячена дослідженню процесу екструдування газонаповненого дріжджового тіста, вивченню реологічних характеристик газонаповненого тіста, процесів формування об′єму тістової заготовки під час вистоювання та випікання, створенню високоефективних екструзійних агрегатів для здійснення процесу оброблення тістових заготовок із дріжджового тіста. Dissertation work is devoted research of process of extrusion of yeast dough filled with gas, study of rheological descriptions of dough filled with gas, processes of forming of volume dough purveyances at standing and baking, to creation of high efficiency extrusion aggregates for realization of process of treatment of dough purveyances from yeast dough.екструдуваннягазонаповнене дріжджове тістооброблення тістових заготовокпитомий об’ємреологічні характеристикипсевдопластична рідинаформувальний каналматематична модельextrusionyeast dough filled with gastrim doughunit volumerheological descriptionspseudo-plastic liquidforming channelmathematic modelкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвУдосконалення процесу екструдування дріжджового тіста з метою створення високоефективного обладнання