Чугаєва, Наталія Юріївна2022-01-152022-01-152021Чугаєва, Н. Ю. Психологія харчової промисловості як фактор підготовки сучасних фахівців харчових технологій / Н. Ю. Чугаєва // Технології розвитку інтелекту. – 2021. – Т. 5. – № 1 (29).https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/36909Стаття присвячена актуальній проблемі вивчення психології харчової промисловості в контексті підготовки сучасних фахівців харчових технологій. У статті визначено, що основна мета освіти у сфері харчових технологій — це підготовка кваліфікованих фахівців, які знають не тільки механізми розвитку харчової промисловості, а також психологію. Молодь з її знаннями, уміннями та навичками, набутими у процесі навчання в університеті, зможе зумовити суттєве зростання, як харчової промисловості, так і економіки країни в цілому. Теоретично та методично обґрунтовано засвоєння студентами навчальної дисципліни «Психологія» та її професійно орієнтованих галузей. Запропонована оригінальна авторська програма формування психологічної компетентності майбутніх фахівців харчової промисловості. Автор рекомендує студентам вивчати психологічні дисципліни протягом всього періоду навчання в університеті. Описаний досвід розробки автором нових навчальних дисциплін, успішно обраних здобувачами вищої освіти. У якості висновку автор може сказати, що психологія харчової промисловості є суттєвим фактором підготовки сучасних фахівців харчових технологій, оскільки є відображенням конструктивної взаємодії професійних дисциплін та психологічних наук з метою ефективного розвитку соціально-освітнього потенціалу студента та реалізації його на практиці у харчовій промисловості. Результати рекомендовані автором для впровадження в навчальний процес університету з метою оптимізації підготовки сучасних фахівців харчової промисловості.otherпсихологіясучасні фахівціпсихологічна компетентністьосвітахарчова промисловістьpsychologyeducationpsychological competencefood industrymodern specialistsкафедра гуманітарних дисциплінПсихологія харчової промисловості як фактор підготовки сучасних фахівців харчових технологійArticle