Носенко, Тамара ТихонівнаКоролюк, Тамара АндріївнаВовк, Ганна ОлександрівнаУсатюк, Світлана ІванівнаКостінова, Тетяна Андріївна2019-04-222019-04-222018Патент 129072 UA, МПК C11B 1/04 (2006.01), C11B 1/08(2006.01). Спосіб підготовки гарбузового насіння до вилучення олії / Т. Т. Носенко, Т. А. Королюк, Г. О. Вовк, С. І. Усатюк, Т. А. Костінова; заявник Національний університет харчових технологій. – № u201802519; заявл. 13.03.2018; опубл. 25.10.2018, Бюл. 20/2018.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29085Спосіб підготовки гарбузового насіння до вилучення олії, що включає подрібнення насіння, зволоження та висушування м'ятки, який відрізняється тим, що зволоження м'ятки проводиться фосфатним буферним розчином до значення вологості 50-52 % з розчиненим в ньому ферментним препаратом протеолітичної дії у кількості 0,58-0,62 %, витримування за температури 46-54 °C з періодичним перемішуванням протягом 60-120 хв. A method of preparing a pumpkin seed for extracting an oil comprising seeding, moistening and drying the pepper, characterized in that the mash is moistened with a phosphate buffer solution to a moisture content of 50-52% with an enzyme preparation of proteolytic action in the amount dissolved therein 0.58-0.62%, with a temperature of 46-54 ° C with periodic stirring for 60-120 min.uk-UKоліяолійна сировинагарбузове насінняекстрагуванняферментні препаратиoiloil raw materialspumpkin seedsextractionenzyme preparationsкафедра експертизи харчових продуктівкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівСпосіб підготовки гарбузового насіння до вилучення олії (Патент на корисну модель № 129072)Other