Дослідження технологічних параметрів блоку біохімічного окиснення стічних вод, які містять продукти переробки нафти - Семенова, Олена Іванівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Смірнова, Єлизавета Сергіївна; Шилофост, Тетяна Олександрівна (My University, 2014)
Найбільш ефективним способом утилізації розчинених і легкозасвоюваних фракцій нафтопродуктів є біохімічне очищення стічних вод. Запропоновано схему блоку біохімічного окиснення, яка включає процес біосорбції в пінотенку й окиснення з використанням завислих шарів активного мулу в аеротенку-освітлювачі. Пінотенк функціонує як вузол для здійснення процесу насичення стічної води киснем і вилучення забруднень з води активним мулом за рахунок адсорбції.
Keywords: нафтопродукти; стічні води; біохімічне окиснення; нефтепродукты; сточные воды; биохимическое окисление; oil; wastewater; biochemical oxidation pinotenk; кафедра екології та екоменеджменту; кафедра іноземних мов професійного спрямування