Установка для змішування подрібненого солоду з водою (Патент на корисну модель № 74803) - Мерзляк, Дмитро Вікторович; Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся Валентинівна (My University, 2012)
Корисна модель належить до пивоварної галузі харчової промисловості. Вона використовується для змішування подрібненого солоду з водою та для мінімізації поглинання кисню під час процедури затирання. Установка для змішування подрібненого солоду з водою складається з горизонтальної циліндричної ємності, перпендикулярно розміщеної приймальної ємності, вала зі шнеком та пальцями. Додатково установка має ще одну перпендикулярно розміщену приймальну ємність та ще один протилежнонаправлений шнек з іншого кінця того ж вала. The invention relates to a brewing food industry. It is used for mixing crushed malt with water and to minimize oxygen absorption during mashing procedure. Apparatus for mixing the crushed malt with water, consists of a cylindrical tank, placed perpendicular to the receiving tank, the screw shaft and fingers. Optional installation has another perpendicular to the receiving vessel and placed another screw opposite directed at the other end of the same shaft.
Keywords: шнек валу; заторний апарат; mashing machine; auger; пивоварна галузь; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв