Рівняння зміни площі прохідного перетину модулятора в пульсаційному апараті з вібруючим ротором - Самойчук, К. О.; Івженко, А. О. (My University, 2015)
У статті проаналізовано існуючі аналітичні моделі зміни площі прохідного перетину модулятора в рот орно-пульсаційних апаратах. Визначено особли вості застосування цих моделей для пульсаційного апарата з вібруючим ротором, враховуючи переваж ний механізм диспергування емульсій. Використовуючи класичні гідравлічні та математичні залеж ності для виконання вимоги створення гармонійних пульсацій емульсії в отворах модулятора для синхронізації з осьовими коливаннями рот ора й рівност і ум ов пульсацій швидкості емульсії в кож ному каналі статора і ротора, знайдено рівняння зміни площі прохідного перетину модулятора в пульсаційному апараті вібруючим рот ором у вигляді безперервної функції. Ц е значно спрощує математичний опис функції і подальшу аналітичну модель руху емульсії в апаратах такого типу. Отримане рівняння є необхідним при визначенні таких характеристик, як мит тєва швидкість і прискорення емульсії та діаметр дисперсної фази після обробки.
Keywords: рот орно-пульсаційний апарат; mouth orno-pulsation apparatus; пульсаційний апарат з вібруючим ротором; pulsation apparatus with vibrating rotor; диспергатор; гомогенізатор; площа модулятора; dispersant; homogenizer; modulator area