Перспективна схема гідроподачі та очищення сировини - Пушанко, Микола Миколайович; Хоменко, Олександр Іванович (My University, 2014)
Майже в усіх типах схем гідроподачі сировини на цукрозаводах використовуються буряконасоси, які піднімаючи буряководяну суміш на потрібні висоти відмивають забруднення і подрібнюють коренеплоди. Недостатня тривалість перебування буряків на тракті перед буряконасосом викликає незавершеність просочування, набухання та відмокання зв'язаних забруднень, знижує ефективність очищення, підйом суміші на великі висоти (до 25...30 м) викликає збільшення подрібнення коренеплодів, втрат цукрози і витрат електроенергії. Almost all types of circuits on hidropodachi raw sugar refineries used beetpumper that raising buryakovodyanu mixture as needed height washed dirt and crushed roots. Insufficient duration stay beet tract before beetpumper is incomplete seepage, swelling and vidmokannya related pollution, and reduces cleaning, lifting the mixture at high altitudes (up to 25 ... 30 m) causes an increase in chopping roots, sucrose losses and power consumption.
Keywords: цукрозаводи; коренеплоди; схема гідроподачі; sugar-refineries; roots; scheme hidropodachi; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування