Білково-жирова емульсія з тваринним білком «Білкозин» (Патент на корисну модель № 135712) - Пасічний, Василь Миколайович; Хорунжа, Тетяна Олегівна; Маринін, Андрій Іванович; Храпачов, Олег Вікторович; Полумбрик (Іванова), Манєфа Миколаївна (My University, 2019)
Корисна модель належить до м'ясопереробної промисловості, а саме до виробництва комбінованих м'ясопродуктів. В основу корисної моделі поставлена задача створення рецептури білково-жирової емульсії з тваринним білком "Білкозин" широкого спектру використання, яка дозволяє стабілізувати структурно-механічні та органолептичні показники фаршів для виробництва варених ковбасних виробів консервованих без погіршення їх кольору. The utility model belongs to the meat processing industry, namely to the production of combined meat products. The utility model is based on the task of creating a recipe for protein-fat emulsion with animal protein "Belkozin" of a wide range of uses, which allows to stabilize the structural-mechanical and organoleptic characteristics of minced meat for the production of cooked canned sausages without deteriorating their color.
Keywords: protein-fat emulsion; білково-жирова емульсія; комбінований м'ясопродукт; Білкозин; combined meat product; варена ковбаса; boiled sausage; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування