Система оцукрення замісу за одностадійною схемою (Патент на винахід № 103969) - Чагайда, Андрій Олегович; Соколенко, Анатолій Іванович; Бойко, Олексій Олегович (My University, 2013)
Система належить до технологічного обладнання, яке призначене для оцукрення замісів та може бути використана в спиртовій промисловості. Система оцукрення замісу за одностадійною схемою складається з ємкості для приготування замісу, насосів, гостропарової контактної головки, апарата для термоферментативної обробки, теплообмінника охолодження оцукреного замісу, теплообмінника-рекуператора і трубопроводів, причому між ємкістю для приготування замісу і гостропаровою контактною головкою встановлено теплообмінник-рекуператор. Запропонована система дозволяє використовувати енергетичний потенціал вихідного потоку води після охолодження оцукреного замісу, зменшити енергетичні витрати і споживання води. The system relates to technological equipment suited for batch saccharification, and can be used in alcohol industry. Batch saccharification system according to one-stage scheme consists of reservoir for batch preparation, pumps, direct steam contact head, apparatus for thermofermentative processing, recuperative heat exchanger and pipelines, wherein recuperative heat exchanger is installed between the reservoir for batch production and direct steam contact head. The proposed scheme allows to use energetic potential of initial aqueous flow after cooling of saccharified batch, to reduce power and water consumption.
Keywords: технологічне обладнання; technological equipment; оцукрювання замісу; batch saccharification; приготування замісу; batch preparation; кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій; кафедра готельно-ресторанної справи; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки