Оцінка рівня динамічних навантажень на елементи транспортної віброзахисної системи з маятниковими амортизаторами - Легеза, Віктор Петрович; Гузенко, Світлана Володимирівна (My University, 2005)
Досліджуються поздовжні коливання тримасової віброзахисної системи твердих тіл “довгомірний вантаж – турнікети з маятниковими амортизаторами – зчеп з двох залізничних платформ” після зіткнення із загальмованим вагоном-бойком. Сформульовано диференційні рівняння руху та проведено числовий аналіз рівня динамічних навантажень на елементи віброзахисної системи.

The longitudinal oscillations of three-mass vibroprotective system of hard bodies “long load – turnstiles with pendulum shock absorbers – coupling of two transportable goods-van” after stroke to the braking good-van are investigated. Differential equations of movement of the system has been formulated and numeral analysis of the level of dynamical loading on elements of vibroprotective system has been executed.
Keywords: віброзахисні системи; vibroprotective systems; залізничні вагони; поздовжні інерціні сили; динамічний стан конструкцій; турнікети із маятниковими амортизаторами; transportable goods-van; longitudinal inertial forces; dynamic conditions of the structures; turnstiles with pendulum shock absorbers; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.