Дослідження теплофізичних властивостей тонких енергоефективних покриттів теплометричним и методами - Мазуренко, Олександр Григорович; Бурова‬, Зінаїда Андріївна; Воробйов, Леонід Йосипович; Декуша, Леонід Васильович (My University, 2014)
У статті розглянуто методики вимірювання теплопровідності, коефіцієнта емісії й коефіцієнта поглинання сонячного випромінення тонких енергоефективних покриттів і запропоновано використовувати для цього засоби вимірювань, що випускаються в Україні, — установку ИТ-7С для вимірювання теплопровідності, перетворювачі теплового потоку та радіометр РАП12СР. Приведено результати досліджень теплофізичних властивостей деяких покриттів — теплоізоляційних фарб та енергоефективних стекол. The measurement techniques of heat conductivity, emission coefficient and coefficient of solar radiation absorption of thin energy-effective coverings are considered and it is offered to use measurement instrumentation for this purpose, produced in Ukraine — device ГГ-7С for heat conductivity measurement, heat flow transducers and the RAP-12SR radiometer. Results of measurement of thermophysical properties of some coverings, such as heat-insulating paints and energy-efficient glasses are given.
Keywords: thermophysical properties; heat-insulating paints; energy-efficient glasses; heat flow transducers; heat conductivity; emission coefficient; coefficient of solar radiation absorption; коефіцієнт поглинання сонячного випромінення; теплофізичні властивості; теплоізоляційні фарби; енергоефективні стекла; перетворювачі теплового потоку; теплопровідність; коефіцієнт емісії; кафедра електропостачання і енергоменеджменту