Підготовка електронних навчально-методичних ресурсів навчальної дисципліни - Українець, Анатолій Іванович; Самсонов, Валерій Васильович; Чаплінський, Юрій Петрович; Кот, В. С.; Шарейко, Д. Ю. (My University, 2009)
Метою методичного посібника є допомога викладачам у до проектної підготовки навчально-методичного ресурсу навчальної дисципліни при створенні електронного ресурсу. Це декомпозиція навчального матеріалу, виділення навчальних об’єктів, формування ієрархії понять і термінів, опис зазначених компонент, розробка алгоритмів (сценаріїв) тренажерів різних видів, мультимедійних та інших компонент системи електронних навчально-методичних ресурсів навчальної дисципліни. Для викладачів і розробників електронних навчальних засобів.

The purpose handbook is to assist teachers in preparing to design teaching resource discipline in the creation of an electronic resource. This decomposition of educational material, selection of learning objects, forming a hierarchy of concepts and terms, description of these components, the development of algorithms (scripts) different types of simulators, multimedia and other components of electronic teaching resources discipline.
Keywords: навчально-методичний ресурс; електронні засоби; навчальна дисципліна; teaching resources; electronic tools; educational discipline; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки