Марценюк, Олександр СтепановичЧернелевський, Ігор ВолодимировичЗав'ялов, Володимир Леонідович2021-03-262021-03-262015Марценюк, О. С. Інтенсифікація екстрагування за допомогою циклічного віджиму рослинної сировини / О. С. Марценюк, І. В. Чернелевський, В. Л. Зав’ялов // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 6. – С. 140–146.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33136У статті розглянуто віджим як перспективний метод інтенсифікації процесу екстрагування в системі тверде тіло-рідина. Показано доцільність використання кількаразового віджиму як найбільш ефективного. Наведено приклади й узагальнено відомості одно- і багаторазового застосування віджиму в екстракторах харчової промисловості. Розроблено принципову схему та запропоновано конструкцію протитечійного шнекового екстрак тора безперервної дії з проміжним віджимом рослинної сировини.otherекстрагуванняцукрова промисловістьпроміжний віджимextractionintermediate extractionsugar industryшнековий екстракторscrew extractorкафедра процесів і апаратів харчових виробництвІнтенсифікація екстрагування за допомогою циклічного віджиму рослинної сировиниArticle