Інтенсифікація екстрагування за допомогою циклічного віджиму рослинної сировини - Марценюк, Олександр Степанович; Чернелевський, Ігор Володимирович; Зав'ялов, Володимир Леонідович (My University, 2015)
У статті розглянуто віджим як перспективний метод інтенсифікації процесу екстрагування в системі тверде тіло-рідина. Показано доцільність використання кількаразового віджиму як найбільш ефективного. Наведено приклади й узагальнено відомості одно- і багаторазового застосування віджиму в екстракторах харчової промисловості. Розроблено принципову схему та запропоновано конструкцію протитечійного шнекового екстрак тора безперервної дії з проміжним віджимом рослинної сировини.
Keywords: екстрагування; цукрова промисловість; проміжний віджим; extraction; intermediate extraction; sugar industry; шнековий екстрактор; screw extractor; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв