Оцінка мікробіологічних показників сусла в технології ферментованих напоїв на основі цукрового сорго та яблучного концентрату як додаткового інгредієнту - Короленко, Аліна Віталіївна; Харгелія (Карпутіна), Дар'я Дмитрівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Карпутіна, Маргарита Віталіївна (My University, 2014)
Інноваційним в технології оздоровчих ферментованих напоїв є використання, поряд з традиційною рослинною сировиною, соку цукрового сорго, що дає можливість отримати напої з багатим макро- і мікроелементним складом. В якості традиційної сировини в роботі застосовано концентрат яблучного соку. Зважаючи на те, що сік цукрового сорго та яблучний концентрат містять значну кількість мікроорганізмів, в роботі аналізували вплив вмісту мікрофлори похідної сировини на мікробне обсіменіння готового продукту. Innovation in health technology is the use of fermented beverages, along with traditional herbs juice sugar sorghum, giving opportunity to get a drink with a rich macro- and microelement composition. As traditional raw materials used in the apple juice concentrate. Given the fact that the juice of sugar sorghum and apple concentrate containing a significant number of microorganisms in the analyzed microorganisms influence the content of the original material on the microbial contamination of the finished product.
Keywords: ферментовані напої; яблучний концентрат; мікробіологічні показники; fermented beverages; apple concentrate; microbiological parameters; кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра технології оздоровчих продуктів