Короленко, Аліна ВіталіївнаХаргелія (Карпутіна), Дар'я ДмитрівнаТетеріна, Світлана МиколаївнаКарпутіна, Маргарита Віталіївна2014-11-182014-11-182014Оцінка мікробіологічних показників сусла в технології ферментованих напоїв на основі цукрового сорго та яблучного концентрату як додаткового інгредієнту / А. В. Короленко, Д. Д. Карпутіна, С. М. Тетеріна, М. В. Карпутіна // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 481.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18412Інноваційним в технології оздоровчих ферментованих напоїв є використання, поряд з традиційною рослинною сировиною, соку цукрового сорго, що дає можливість отримати напої з багатим макро- і мікроелементним складом. В якості традиційної сировини в роботі застосовано концентрат яблучного соку. Зважаючи на те, що сік цукрового сорго та яблучний концентрат містять значну кількість мікроорганізмів, в роботі аналізували вплив вмісту мікрофлори похідної сировини на мікробне обсіменіння готового продукту. Innovation in health technology is the use of fermented beverages, along with traditional herbs juice sugar sorghum, giving opportunity to get a drink with a rich macro- and microelement composition. As traditional raw materials used in the apple juice concentrate. Given the fact that the juice of sugar sorghum and apple concentrate containing a significant number of microorganisms in the analyzed microorganisms influence the content of the original material on the microbial contamination of the finished product.otherферментовані напоїяблучний концентратмікробіологічні показникиfermented beveragesapple concentratemicrobiological parametersкафедра біотехнології і мікробіологіїкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствакафедра експертизи харчових продуктівкафедра технології оздоровчих продуктівОцінка мікробіологічних показників сусла в технології ферментованих напоїв на основі цукрового сорго та яблучного концентрату як додаткового інгредієнтуOther