Фізичні методи визначення вмісту олеїнової кислоти у соняшниковому насінні - Гущик, Валентина Олександрівна; Аліпатова, Марія Русланівна; Гуцало, Інна Володимирівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна (My University, 2017)
Вміст олеїнової кислоти в насінні соняшнику може бути визначений аналітичними методами аналізу обрушеного насіння. За допомогою отриманих градуювальних рівнянь можна обчислювати відсотковий вміст олеїнової кислоти. При цьому коефіцієнти даних рівнянь визначаються під час градуювання аналізатора за зразками насіння з відомим вмістом в них зазначеної кислоти. Для виконання аналізу не потрібно застосовувати хімічні реактиви, при цьому знижена трудомісткість виконання аналізу за рахунок виключення ряду операцій, також значно зменшено час виконання аналізу. The content of oleic acid sunflower seeds can be determined by analytical methods of analysis hulled seeds. With the obtained calibration equation can calculate the percentage of oleic acid. This equation coefficients data determined during calibration of the analyzer on samples of seeds with known content therein said acid. To perform the analysis need not use chemical reagents, and the reduced complexity of the analysis by eliminating some operations, significantly reduced the performance analysis.
Keywords: кафедра фізики та професійної безпеки; олеїнова кислота; градуювальні рівняння; oleic acid; calibration equations