Інтенсифікація технологічних процесів в цукровій промисловості на основі ежекційних методів - Пономаренко, Віталій Васильович (My University, 2011)
В статті проаналізоване обладнання цукрової промисловості для здійснення масообмінних процесів, що використовується для здійснення процесів очищення цукрового розчину від нецукрів. Перспективним обладнанням є інтенсивні ежекційні апарати при використанні спеціально розроблених форсунок для диспергації забруднених рідин типу соків цукрового виробництва. Приведені технологічні схеми здійснення процесів на основі використання ежекційних апаратів. The paper analyzed the sugar industry equipment for mass transfer processes used for treatment processes sugar solution from netsukriv. Promising equipment is intense ejection apparatus using specially designed nozzles for the dispersion of contaminated liquids such as juice sugar production. Present technological scheme of processes through the use of ejecting apparatus.
Keywords: ежектор; форсунка; цукровий розчин; сульфітація; сатурація; деамонізація; дефекація; ejector; nozzle; sugar solution; sulfitation; saturation; deamonizatsiya; defecation; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування