Боярчук, Ярослав Андрійович2018-04-232018-04-232015Боярчук, Я. А. Ресурсозберігаюча технологія зброджування крохмалевмісної сировини / Я. А. Боярчук // Fundamental and Applied Studies in the Modern World. – 2015. – P. 261–274.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27072Проведено аналіз спиртового зброджування крохмалевмісного сусла із заміною технологічної води фільтратом барди на стадії приготування замісу. Встановлено,що використання фільтрату барди позитивно впливає на активність дріжджових клітин, зменшуючи синтез летких органічних домішок та кислот. Визначено максимальну кратність використання фільтрату барди на стадії приготування замісу. The analysis of alcohol fermentation of starch mash with the replacement of technological water by filtrate bards at the stage of preparation of dough. It is established that the use of filtrate bards positively affects the activity of yeast cells, reducing the synthesis of volatile organic impurities and acids. The maximum multiplicity of use of filtrate bards in the stage of preparation of dough is determined.фільтрат бардиресурсозбереженнякрохмалевмісна сировинаfiltrate bardsresource conservationstarch-based raw materialsкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваРесурсозберігаюча технологія зброджування крохмалевмісної сировиниArticle