Аналіз способів введення натуральних інгредієнтів до складу молочних продуктів - Осьмак, Антон Олексійович; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Басс, Оксана Олександрівна (My University, 2024)
Застосування електроімпульсних розрядів прискорює екстрагування із сировини з клітинною структурою. Екстракція прискорюється за рахунок вимивання біологічно активних речовин зі зруйнованих клітин. У процесі імпульсної обробки матеріалу, який екстрагується, за допомогою високовольтних розрядів електрична енергія перетворюється в енергію коливального руху рідини, що скорочує час екстрагування і підвищує вихід активних речовин. До недоліків цього методу відносять збільшення собівартості продукту, ніж в разі методу мацерації.
Keywords: пряно-ароматична сировина; йогурт; електроімпульсний розряд; кафедра технології молока і молочних продуктів